Uw winkelwagen is leeg.

rits screen universal

Over ritsscreens universal

De ritsscreen universal is een type screen met geleiding van het doek via een ritssysteem in de zijgeleider, begeleid door neoprene. Daarmee staat het doek altijd strak. Verkrijgbaar in kastgroottes van 85, 95, 105, 120 en 125mm, vele kleuren voor de profielen (zonder meerprijs) en vele tientallen doekkleuren. De geleiders zijn 2 delig, waardoor met een voorzetlijst geen schroeven van de bevestiging zichtbaar zijn..

Zonwering

Een ritsscreen houdt de zon tegen, waardoor uw interieur wordt beschermd en minder warmte uw woning binnentreedt. Er komt geen licht langs het doek naar binnen. In gesloten toestand houdt de ritsscreen universal bovendien insecten buiten de deur.

Screendoeken

De screendoeken worden geweven van glasvezeldraden en voorzien van een PVC coating. Het doek heeft daardoor een enigzins open structuur. De uiterst sterke gecoate garens hebben een zeer lange levensduur. Wij leveren screendoeken van absolute topkwaliteit.Bij ons kiest u zonder meerprijs uit tientallen kleuren.

Energie besparen

Uit TNO-onderzoek blijkt dat toepassing van buitenzonwering veel energie kan besparen. Door toepassing van automatisch geregelde buitenzonwering gedurende de zomer kan voor kantoren tot 29 procent en voor woningen tot 12 procent op energie voor koelen worden bespaard. Warmte en zonlicht kunnen tot 88 procent gereflecteerd worden, maar het zicht naar buiten blijft behouden. Dat maakt dat er een rijke keuze aan kleuren is waarmee een perfecte combinatie gemaakt kan worden met de omkasting- en kozijnkleuren.

Bedieningen

De ritsscreen universal wordt standaard voorzien van een elektrische bediening. De motor wordt geïntegreerd in de doekrol, waardoor de bediening onzichtbaar is. Door middel van een schakelaar is uw ritsscreen uiterst eenvoudig te bedienen. Extra gebruikersgemak is te bereiken met een afstandsbediening. Een Somfy RTS motor (met afstandsbediening) in combinatie met een Somfy Tahoma, biedt u de mogelijkheid om eenvoudig uw zonwering te automatiseren.

Solidscreen, zipscreen of ritsscreen?

Er worden verschillende namen gehanteerd voor dezelfde typen screens. Er wordt gesproken van een solidscreen, zip screen of ritsscreen wanneer de screen aan de zijkanten een rits heeft, waardoor het doek vastklemt in de geleider. Fabrikanten hanteren hiervoor een eigen naam en technologie. ScreenDirect verkoopt de ritsscreen, ritsscreen universal en de smartscreen. Op speciale bestelling is ook de solidscreen leverbaar. De verschillen zijn in de specificaties zichtbaar. De ritsscreen is perfect voor ramen, ongeacht de grootte. Voor veranda's adviseren wij de ritsscreen universal of de smartscreen in verband met grotere oppervlaktes en betere windbestandigheid.

Geleiders en onderlat

 

Geleiders worden, net als de onderlat, geleverd in dezelfde kleur als de kast.

Kasten

Onderstaand treft u de verkrijgbare kleuren.
De kasten 120 en 125 zijn zonder meerprijs in alle onderstaande kleuren te verkrijgen.